Selecteer een pagina

Hoelang duurt een domeinnaam verhuizing?

← Alle artikelen

Bij veel domeinen start de verhuizing direct na invoer van de juiste verhuiscode. Het verhuizen van de domeinnaam is dan binnen enkele uren volledig afgerond. Echter, afhankelijk van de domeinextensie kan het verhuizen ervan ook tot enkele dagen in beslag nemen. Bijvoorbeeld, omdat er een wachtperiode geldt.

Zo hebben domeinen met een internationale extensie een wachtperiode van vijf dagen. Dit heeft te maken met regelgeving van de overkoepelende organisatie erachter (ICANN). In deze vijf dagen kan de huidige registrar tegen de verhuizing bezwaar maken, bijvoorbeeld als deze ongewenst is.

Wil je niet vijf dagen wachten, dan kun je bij je huidige provider verzoeken of ze versneld toestemming willen geven. Een alternatief is om alvast bij je huidige partij de nameservers naar de onze te wijzigen of daar de DNS-records aan te passen. Neem gerust contact met ons op als je daarover vragen hebt.

In de tabel hieronder staan de procedures van de verschillende extensies en een indicatie van de totale verhuisduur.

Extensie Procedure
.NL De verhuizing wordt meteen voltooid na invoer van de juiste verhuiscode.
.EU De verhuizing wordt meteen voltooid na invoer van de juiste verhuiscode.
.BE Er wordt een e-mail met de verhuiscode naar de huidige domeinhouder gestuurd. Na het invullen van de verhuiscode in wordt de verhuizing meteen voltooid.

Overige Bij een internationale domeinnaam (bijvoorbeeld .COM of .NET) duurt het vijf dagen voordat deze volledig verhuisd is. Na deze wachtperiode zal het domein naar ons worden verhuisd.

Factoren voor vertraging

de verhuiscode onjuist is;
er nooit op een bevestigingsmail wordt gereageerd;
het e-mailadres van de administratieve contactpersoon onjuist is;
de huidige provider bezwaar maakt tegen de verhuizing en het annuleert;
er moet worden gewacht op toestemming van de beheerder van de extensie.

× Vragen? Start de chat! Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday