Hoe vraag ik een gratis SSL certificaat aan?

← Alle artikelen

Hoe vraag ik een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat aan?
Tegenwoordig is het steeds belangrijker om de beveiliging van je website op orde te hebben. Een SSL-certificaat is dan ook een must.
In deze handleiding ga ik je uitleggen hoe je makkelijk en snel je eigen gratis SSL-certificaat aan kunnen vragen.

1. Login via http://jouwdomeinnaam.nl:2222 met je DirectAdmin gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Klik in het DirectAdmin panel op de juiste domeinnaam.

3. Klik onder ‘Account Manager’ op SSL Certificates

4. Nu kom je in het scherm waar SSL-certificaten aangevraagd kunnen worden.

5. Kijk of SSL is ingeschakeld, dit kun je links onderaan de pagina zien.

Op de afbeelding is duidelijk te zien dat SSL is uitgeschakeld.

Schakel deze eerst in.. via ‘domain setup’

En kies het domeinnaam waarvoor SSL geactiveerd moet worden.

6. Aaanpassen

Vink de optie Beveiligde SSL aan, en klik op Opslaan.

SSL is nu ingeschakeld.

NB: ook als de SSL is geactiveerd, doorloop je via Aanpassen alsnog onderstaande stap!

7. Zorg dat alles naar de juiste map verwijst.

Klik hiervoor op private_html setup boven het blok: gebruik een symbolic link van private_html naar public_html

Klik op opslaan. Je krijgt nu in een nieuw scherm de melding dat je instellingen zijn gewijzigd.

8. Klik onder ‘Account Manager’ op SSL Certificates

Ga weer terug naar SSL certificaten om het certificaat nu echt aan te gaan vragen.

9. Nu zijn we weer terug op de SSL pagina, en zien dat SSL nu is geactiveerd.

We gaan nu een SSL-certificaat installeren, maar let goed op.

Je ziet hier meerdere opties, maar zijn specifiek op zoek naar Let’s Encrypt.

Staat Let’s Encrypt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op!

Selecteer het gratis & automatische certificaat van Let’s Encrypt, zoals hieronder aangegeven.

10. Let’s Encrypt gaat nu het certificaat aanvragen en accepteren.

11. Enkel in het CMS van je website zullen nog een aantal aanpassingen moeten gedaan worden voordat het groene slotje volledig actief is. Dit kun je het beste door je webdesigner laten doen.