Hoe kan ik mijn website uploaden?

← Alle artikelen

Als je een website hebt gemaakt , dan wil je de website uploaden zodat hij voor iedereen zichtbaar wordt. Dat doe je met een zogenaamd FTP programma. Dat is een programma dat verbinding maakt met onze servers. Er bestaan een aantal van dat soort programma’s waarvan we hieronder een opsomming hebben gemaakt:

Website uploaden met gratis FTP software
We hebben een aantal gratis FTP programma’s op een rij gezet waaruit je kunt kiezen. Er nog veel meer FTP programma’s maar dit zijn de meest gebruikte.

FileZilla (Windows / Mac / Linux)
Cyberduck (Windows / Mac)
FireFTP

Ga je voor gratis en gemak, dan is FileZilla een goede keuze voor zowel Mac als Windows gebruikers.

Website uploaden
Om je website te uploaden (online plaatsen) heb je onderstaande gegevens nodig:

hostname of ftp-server
gebruikersnaam
wachtwoord
poort: 21

Bovenstaande gegevens heb je ontvangen bij de oplevering van je hostingpakket. Weet je deze gegevens niet meer? Neem dan contact op met onze helpdesk. In dit voorbeeld gebruiken we FileZilla omdat dat voor zowel Windows als Mac te verkrijgen is.

Start FileZilla en vul bovenstaande gegevens in. Klik vervolgens op “Snelverbinden”. Er wordt nu verbinding gemaakt met de FTP server.

In de linkerkolom zie je de bestanden van je computer. Kies de juiste map waar de bestanden staan om up te loaden.

In de rechterkolom zie je de mappen van je hostingpakket. Je website komt in de map “./domains/jedomeinnaam.tld/public_html” te staan. Dubbel klik op de mappen om deze te openen.

Sleep vervolgens de bestanden die je wil uploaden van de linkerkolom naar de rechterkolom. je website wordt nu online geplaatst. Staat er al een bestand index.html, dan mag je deze overschrijven.