Een e-mail account toevoegen op de iPhone

← Alle artikelen

U kunt uw e-mailaccount op twee manieren configureren in de Mail-app op uw iOS-apparaat: automatisch en handmatig. Ontdek welke optie het beste bij u past.

Bekende e-mail aanbieders zoals iCloud, Google, exchange of Yahoo, dan kan uw e-mailaccount automatisch configureren met alleen uw e-mailadres en wachtwoord.

Dit doet u als volgt:

1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Mail’ en tik op ‘Accounts’.
  2. Tik op ‘Nieuwe account’ en selecteer uw aanbieder.
  3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.
  4. Tik op ‘Volgende’. Mail controleert nu uw account.
  5. Kies informatie uit uw e-mailaccount, zoals contacten of agenda’s.
  6. Tik op ‘Bewaar’.

Als u e-mail aanbieder er niet bij staat, tikt u op ‘andere’ om u account handmatig toe te voegen.

Een e-mail account handmatig toevoegen :

1.  Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Mail’ en tik op ‘Accounts’.
  2. Tik op ‘Nieuwe account’, tik op ‘Andere’ en tik vervolgens “Voeg e-mailaccount toe’

3. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van u uw account in.
4. Tik op ‘Volgende’. Nu probeert hij de e-mail instellingen te vinden, en de configuratie van uw account te voltooien.
Als de e-mailinstellingen heeft gevonden, tikt u op ‘gereed’ om de configuratie af te ronden.

Accountinstellingen handmatig invoeren

1. Kies ‘IMAP’ of ‘POP’ voor u nieuwe account,
  2. Voer de gegevens in voor inkomende en uitgaande mail (uitgaande mail is ook verificatie vereist, is zelfde als voor inkomende mail’
  3. Als de gegevens correct zijn ingevuld, tikt u op ‘bewaar’, indien ze niet juist zijn, wordt u gevraagd om deze te wijzigen.